Een sprookje van een livestream

Als je denkt dat sprookjes niet bestaan….. Nou, er was eens een carnavalsvereniging uit Heeswijk-Dinther-Loosbroek die heel graag een livestream wilde van de prinsenonthulling.

Op een dag, lang, lang geleden in een dorp hier heel dichtbij had Pop-Up Uitjes de techniek én regie in handen van de livestream van de onthulling van Snevelbokkenland. Laat me je in deze blog meenemen in de wondere wereld van online livestreams…

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al jaren vrijwilliger bij Stichting Carnaval HDL in ons dorp Heeswijk-Dinther en Loosbroek. Samen met fantastische mensen hebben we het afgelopen half jaar een hele mooie planning gemaakt voor een fysieke prinsonthulling. Maar helaas moest ook dit jaar vanwege de “je-weet-wel-perikelen” het bestuur van Stichting Carnaval HDL besluiten om de prinsonthulling toch online te presenteren. Even omschakelen maar met heel veel creativiteit, samenwerking vanuit het dorp, sponsoren en vrijwilligers hebben we afgelopen zaterdag een fantastische onthulling mogen uitzenden! Pop-Up uitjes verzorgde alle techniek, de regie en ook de livestream op Twitch en YouTube (Jeugd) en (Volwassenen) Heel HDL kon zo meegenieten van een geweldige onthulling! Met vele vrijwilligers en ieder zijn eigen creativiteit was het wederom een groot succes.


We begonnen de avond met de jeugd, want ook hier in Snevelbokkenland hebben zij een actieve jeugdraad met vrijwilligers. Tijdens dit uurtje werd de Jeugdprins en de Jeugdprinses onthuld in een sprookjesachtig verhaal. De Prinses paste het mooie muiltje en de Prins werd als kikker ontwaakt met een coronaproof handkus. Samen met de dansmariekes hebben zij een heel mooi carnavalsuurtje samengesteld. Trots, dat ben ik op deze kinderen en vrijwilligers. Het was leuk, gezellig en iedereen thuis had ondanks alles toch genoten!


Nadat de jeugd klaar was met de uitzending was het tijd voor de onthulling van de nieuwe heerser van Snevelbokkenland. Eerst namen we nog afscheid van Prinses Heidi en Adjudant Mariëlle. Kasteelheer Jaune de la Bleu (Emiel van Menzel) heette iedereen welkom op het sprookjesbal bij Lunenburg te Loosbroek. De 11 kandidaten met hun adjudanten en partners zaten allemaal in een prachtig aangeklede VIProom. Met een drankje en een hapje werden zij 1 voor 1 geïnterviewd door Astrid vd Broek en Dirk Dekkers. Om uit te vinden of zij kunnen regeren over Snevelbokkenland, werden er diverse vragen gesteld. Omdat 2 kandidaten vanuit thuis de onthulling moesten volgen vanwege Corona, hebben wij ervoor gezorgd dat zij via een live verbinding toch in de uitzending konden komen. Alle kandidaten waren goed voorbereid, ook dit sprookje moest goed aflopen. Na alle interviews was het dan eindelijk zover. Moment suprême, de onthulling. Jaune de la Bleu hoorde al rare geluiden…. Helaas vielen er al snel 2 kandidaten af omdat er 1 kandidaat de klap van de molen had gehad, en 1 kandidaat was opgegeten door de boze wolf..


Nadat de eerste 2 kandidaten afgevallen waren, gaf Jaune de la Bleu elke kandidaat een appel die Prinses Heidi had geschonken. Jaune de la Bleu had niet veel vertrouwen in het geschenk voor alle 9 kandidaten. Maar toch vroeg hij aan de spiegel. “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie wordt de nieuwe heerser van Snevelbokkenland”. Nou, zegt de spiegel: “9 is teveel dus eet maar snel een appel..”. Maar wat gebeurt daar nou, er vallen 4 kandidaten neer. Nu zijn er nog maar 5. Wederom vraagt Jaune de la Bleu aan de spiegel, “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie wordt de nieuwe heerser van Snevelbokkenland”. “Wees gerust zoveel worden het er niet, want er is altijd nog een jager in het verschiet”. Pang..!! Pang…!! Nu zijn er nog maar 3 kandidaten, dus was het nu echt tijd om iedereen te vertellen wie onze nieuwe heerser van Snevelbokkenland werd. Met op de achtergrond een getoeter vanuit de kasteeltoren presenteerde de voorzitter de nieuwe Prins van Snevelbokkenland: Prins Rob d’n Urste en zijn persoonlijke Adjudant Michiel van der Ven. Gelukkig mochten we het sprookje afsluiten met, “En ze leefden nog lang en gelukkig!”


Samen met mijn collega’s en alle vrijwilligers hebben wij genoten van deze productie. Trots dat we deze online uitzending samen hebben mogen organiseren! Met dank aan Stichting Carnaval HDL voor het vertrouwen in Pop-Up Uitjes!

Ontdek meer van Pop-Up Uitjes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder