Lachen, leren, en leiderschap: Het spelshow-effect

Positief effect, negatief effect, spelshow-effect! Doe je ogen even dicht en stel je voor dat je deel gaat nemen aan een spelshow met je vrienden, familie of collega’s. Je ziet het entertainment team van Pop-Up Uitjes binnenkomen dat flink uitpakt en een professionele show heeft klaargezet. Dat belooft een spektakel te worden!

Beeld je die situatie nu even in en kies dan uit één van de volgende 2 persoonlijkheden:

  1. Je bent gemotiveerd, vol energie en klaar om te winnen. Terwijl je de verschillende uitdagingen aanpakt, voel je een opwindende spanning opkomen
  2. Je vraagt je af wat er gaat gebeuren, je bedenkt je dat je helemaal geen zin hebt in spelletjes. Maar terwijl de spelshow op gang komt, voel je je betrokken, wil je meedoen en wil je zelfs winnen.

Zodra de presentatrice de microfoon in haar handen heeft, de muziek door de zaal, tent of tuin klinkt en het spel begint, ontdek je al snel dat je geest en lichaam op een unieke manier worden beïnvloed – dit is het spelshow-effect!


“De stemming zat er al goed in toen Pop-up Uitjes arriveerde. De attributen waren in no-time opgebouwd en de Quiz kon beginnen. Door de div. Teamcaptains ontaarde de quiz al snel in een battle. De quizmasters waren in topvorm en hielden de hele meute in bedwang. En ze leefden nog LAAT en gelukkig. DANK JULLIE Pop-up Uitjes het was geweldig !!!”

Willy Vogels

Het spelshow-effect is een verzameling van positieve effecten die je op de menselijke geest en lichaam kunt ervaren bij een spelshow. Hier hadden wij met het team van Pop-Up uitjes helemaal niet bij stilgestaan toen we op 1 april met het presenteren van de Ik Hou Van Brabant spelshow begonnen. Maar al na de eerste try-out en spelshows voor bedrijven en families, bleek dit spelshow-effect echt te bestaan! En met dit in gedachte, hebben we dit effect bij al onze spelshows tot in de puntjes uitgewerkt om zo het effect maximaal kracht bij te zetten. We geven je hieronder graag een aantal manieren waarop het spelshow-effect je kan beïnvloeden:

  1. Het verhoogt de energie: De opwinding en de competitie van een spelshow kunnen je adrenaline laten stromen en je energieniveau verhogen. Door actief te zijn en jezelf uit te dagen, kan je lichaam en geest opnieuw worden opgeladen en meer kracht hebben om te presteren. Nou, hier kunnen wij wel wat mee. Vanaf minuut 1 staan wij “aan”, geven wij gas en zorgen we ervoor dat in 2 uur tijd het energielevel tot een hoogtepunt komt!
  2. Het versterkt de teambuilding: Een spelshow kan een geweldige manier zijn om de teamgeest te versterken en de communicatie tussen collega’s of vrienden te verbeteren. Door samen te werken aan verschillende uitdagingen en problemen, leer je elkaars sterke en zwakke punten kennen en leer je effectief te communiceren onder druk. Dit is natuurlijk gesneden koek voor ons. In al onze spelshows is samenwerking de sleutel tot succes. Van opdrachten waarbij je je hersenen moet laten kraken tot fysieke uitdagingen, het komt allemaal voorbij!
  3. Het verbetert het zelfvertrouwen: Deelname aan een spelshow kan ook het zelfvertrouwen en de zelfwaardering verbeteren. Door uit je comfortzone te stappen en nieuwe vaardigheden te leren, ontwikkel je meer zelfvertrouwen in je eigen capaciteiten en vermogens. Met een petje, een keycord of wat anders, ontstaat er direct een gezamenlijkheid. En in een groep waar eenheid is, kun je je makkelijker uiten en uit je comfortzone stappen. Natuurlijk houden wij met iedereen rekening en zullen wij nooit iemand voor het blok zetten.
  4. Het vermindert stress: Deelname aan een spelshow kan een uitstekende manier zijn om te ontspannen en de geest te verlichten van stress en zorgen. Door te lachen, te communiceren en plezier te hebben met anderen, kun je de spanning in je lichaam verminderen en een gevoel van ontspanning en voldoening ervaren. En laat dat lachen, de gezelligheid, de humor en het plezier nou ook bij ons het allerbelangrijkste zijn!

We snappen dat dit de theorie is, maar wij zijn er zelf inmiddels van overtuigd dat het spelshow-effect echt bij élke show weer zichtbaar wordt. En met de humor, het laagdrempelige karakter en het enthousiasme van het team van Pop-Up Uitjes wordt ervoor gezorgd dat dit spelshow-effect dubbel en dwars versterkt wordt! Of je nu deelneemt aan een spelshow met collega’s, vrienden of familie, het plezier en de positieve effecten van deelname zullen je nog lang bijblijven.

Het mooie aan een spelshow is, dat het geschikt is voor alle leeftijden en dat het gegarandeerd voor veel plezier en gelach zorgt. Je kunt bij Pop-Up Uitjes kiezen uit verschillende soorten spelshow thema’s, elke vol met spellen en opdrachten, van quizzen tot fysieke uitdagingen, afhankelijk van de voorkeuren van jou en je team.

Als je op zoek bent naar een leuke en interactieve manier om een middag of avond door te brengen met collega’s, vrienden of familie, dan is een spelshow de perfecte optie. Bij een spelshow neem je zelf deel aan de actie en strijd je samen met je team tegen andere teams om de overwinning te behalen.

Meer weten?

Wil je het spelshow-effect ook beleven voor jullie teambuilding, familiedag of groepsuitje? Op onze contactpagina vind je natuurlijk al onze contactgegevens!

Ontdek meer van Pop-Up Uitjes

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder